Anden Omgang

Vores forårs- og sommerkollektion 2021 sætter fokus på nulspild gennem genanvendelse af garnrester i form af et samarbejde med dygtige ANDEN OMGANG, som har udviklet et unikt garn til et nyt kit med inspiration fra de grønlandske nationaldragter.

Anden Omgang

Vi har i samarbejde med ANDEN OMGANG designet den skønne Ammassailk Sweater, hvor en del af garnet er lavet ud af Kit Coutures garnrester. Garnet "Reused" er et 100% håndlavet garn produceret af garnrester - lige fra sammensætning af fibre og farver, til klargøring, opkradsning og endeligt at spinde fibrene om til et nyt garn. Derfor er hvert eneste garnnøgle unikt!

alt-text

bag om anden omgang

Sofie Blinkenberg Federspiel

PLADS TIL GLIMMER

I starten arbejdede Sofie alene med naturlige fibre, men hurtigt kom der er også nogle kunstfibre med i hendes garner.

Hun har nemlig en skøn svaghed for glimmer, hvilket viser dobbeltheden i hendes tilgang mellem nyt og brugt på fineste vis.

Vores rester ikke brugt før men nu bliver de brugt i en ny kontekst. Hvordan blandet fibrene sig når de kartes og spindes? Og hvilken kvalitet de er i?

KVINDEN MED EN VIGTIG MISSION...

Stifteren af ANDEN OMGANG er Sofie Blinkenberg Federspiel. Sofie har en lidt utraditionel tilgang til garnverden.

Sofie er nemlig uddannet sociolog og har en Ph.D. i organisation og ledelse, men har strikket og syet, siden hun var lille.

I 2019 etablerede Sofie ANDEN OMGANG for at kunne forfølge sin passion med at arbejde for et bedre miljø ved at fremme nulspild og genanvendelse.

Hendes udgangspunkt var en en generel frustration over det massive overforbrug, - som forbruger og strikker - og en mere specifik undren over, hvad der skete med al det strik, som blev kasseret...?

NULSPILD!

Hendes nysgerrig fik hende hurtigt i gang med at blive klogere ikke bare på tekstil- og genanvendelsesindustrien, men også på, hvordan man egentlig producerer garn.

Så hun anskaffede sig et sæt håndkartere og en spinderokke, og gik så i gang med at lære sig selv, hvordan man kan lave smukt garn af kasserede fibre.

Garnrester klar til karterne

processen og garnet

Reused Garn

Garnrester, karteflor og det endelige Reused garn

ÆSTESTIKKEN

Sofie ønsker at nedbringe det massive overforbrug, som er et resultat af vores tilgang til mode.

Hendes tilgang er, at der åbner sig mulighed for en ny æstetik, hvis vi holder op med at tænke i nyt og brugt som modsætninger og som de eneste kategorier, vi kan værdiansætte vores beklædning efter.

Derfor ligner garn fra ANDEN OMGANG ikke kommercielt garn: Det er garn, der visuelt fortæller en historie gennem sit materialevalg og opbygning. En historie om vores samtid, sociale relationer og værdier.

Det er Sofies pointe, at et garn, der er så nærværende, ikke bare vil skabe debat men også øge den enkeltes glæde ved at arbejde med og bruge garnet.

Det kan måske lyde let at lave et garn, men viser sig at være grundig og omfattende designproces, når man dykker ned i Sofies arbejdsform.

Hun arbejder hver eneste gang efter at finde et designudtryk, som kan noget helt særligt. Det unikke opstår hver gang, da ikke to bunker af kasseret strik eller garnrester er ens.

Det har hun også gjort til Kit Couture, hvor hun har designet to farvevarianter baseret på de rester, som hun fandt i alle vores kasserede garner.

SELVE GARNET

Når hun går i gang med et nyt projekt, er det vigtigt for hende at kende slutformatet på garnet - skal det være tyndt eller tykt? Skal det være et levende og legende udtryk - eller et enkelt og stramt udtryk?

Sofie udvælger nøjsomt fibrene ud fra de rester, som hun har fået til rådighed. Hun sorterer efter fibertype, tilstand (fasthed og længde) og naturligvis farver.


Hvorvidt der efterfølgende skal kartes hårdt eller mindre samt kartetiden har også stor betydning for det nye garns udtryk.

Hvis man eksempelvis karter længe, flyder farverne mere ud, men igen afhænger det af fiberkvaliteterne.

Selve spindeprocessen sker på rok, men når Sofie underviser sker det dog på ten.

Afslutningsvist skal garn tvindes og have vand. Til slås garnet på plads (bogstavelig talt), så det finder sin endelige position. Tørretiden er 3-4 dage, da det er et tykt garn.

Det ender med smukke garnfed på typisk 40 meter, som er et to-trådet garn for at sikre stabilteten.

Den garnkvalitet, som Sofie har designet til Kit Couture, har fået navnet Reused.

Reused garnet er designet i to farver

Om designet

IDEEN TIL AMMASSALIK

Sammen med Kit Couture har ANDEN OMGANG designet en smuk sweater med inspiration fra Grønland.

Sofie har boet i Grønland i et år, og i den forbindelse fik hun indsigt i den grønlandske beklædningskultur, som hun er meget betaget af.

En central del af grønlændernes kultur er deres nationaldragter, som bruges til alle større begivenheder.

DE MAGISKE PERLEKRAVER
En del af disse nationaldragter er de meget smukke og farverige perlekraver, som sys i hånden og har hvert deres unikke præg.

Perlerne kom i sin tid til Grønland via hollandske fiskere, hvor fisk blev byttet til farverige perler.

De grønlandske kvinder har alle i dag kraver syet af perler, som hver især er unikke.

Det samme gælder garnet fra ANDEN OMGANG - det er også unikt og personligt. Dermed var det nærliggende at designe en sweater med et bærestykke strikket i Reused garnet, som også rummer mange farver - og som er unikt.

Med det strikkede bærestykke får garnet den smukkeste placering og bliver anvendt på den bedste måde.

Ammassaliks karakteriske bærestykke

MODELLER af ANDEN OMGANG

LÆR AT LAVE DIT EGET GARN!

KOM TIL WORKSHOP 
MED ANDEN OMGANG!

Lær at lave dit eget garn af kasseret strik og garnstumper!
Har du også garnrester, afklippede garnender og måske noget kasseret strik liggende, som du gerne vil puste nyt liv i?

Så kom og få tips og tricks til, hvordan du kan skabe nyt og spændende garn af fibre, som egentlig var på vej i skraldespanden.

På denne workshop bliver du gennem praktiske øvelser introduceret til basale processer i at lave dit eget garn af kasserede garnfibre, herunder:
- at sammensætte din egen fiberblanding af kasseret strik og garnrester
- at karte garnstumper til karteflor
- at spinde dit karteflor på håndten
- at efterbehandle dit garn.

Materialer
Prisen inkluderer lån af håndkartere og håndten i forbindelse med workshoppen.

Du skal selv medbringe en saks samt evt. to kasser i skoæskestørrelse. Desuden bliver det sjovest, hvis du medbringer dine egne garnstumper, rester og optrævlet strik – ca. 150 g – men har du ikke nok, vil der være mulighed for at supplere med garnrester fra vores lager.

Der vil blive serveret the og kaffe samt frugt og småkager undervejs i kurset.

Datoer
Du kan vælge mellem to datoer: Mandag den 26. april 2021 og onsdag den 28. april 2021. Begge dage fra kl. 18 til kl. 21.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig her.

Ryd Alt

Dine favoritter

VIL DU VÆRE MED I MIT KIT?

Så snart du har købt hos Kit Couture, anbefaler vi dig, at du bliver en del af ”MIT KIT”, hvor du får din personlige side med særlige fordele. 

I ”MIT KIT” har du et overblik over dine bestillinger, som sker gennem vores webshop. Derudover kan du downloade gratis opskrifter til dine garnrester. Du får også invitationer til særlige KIT arrangementer og meget andet spændende.  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i ”MIT KIT”!

ALLEREDE MEDLEM AF MIT KIT

Hvis du allerede er bruger, kan du logge her:

Login Har du glemt dit password?
×

Kit Nyt

Velkommen!

Du er nu tilmeldt KIT NYT.

×